Ulei de Argan 10 ml

  • 6,00Lei

 (0 opinii)
Ulei de Argan 10ml
Ulei de Argan 25ml
Ulei de Argan 50ml
Ulei de Argan 100ml
- +

Ulei de argan

Ulei de argan, un ingredient tradițional din Maroc, disponibil și în România, la un preț special

Beneficii:

În Nordul Africii, oamenii folosesc ulei de argan de sute de ani, pentru o multitudine de întrebuințări. Acest ulei vegetal este obținut din semințe de arbust de argan. Originar din Maroc, este răspândit și consumat în întreaga lume, atât în bucătărie, cât și în produse cosmetice.

În ulei de argan găsim în principiu acizi grași. Dintre aceștia, în proporție mai mare se află: acidul oleic, acidul alfa-linoleic, acidul palmitic, acidul stearidonic, acidul linoleic și acidul miristic. În plus, este considerat că are cea mai mare cantitate de vitamina E – un ingredient ce contribuie la sănătatea părului, pielii și ochilor.

Acizi grași nesaturați (Omega 3, Omega 6 şi Omega 9), se pot găsi în ulei de argan, asemenea uleiului de măsline. Cu toate astea, uleiul de argan este mai bogat în acid linoleic și în tocoferoli (varietăți de vitamina E). Astfel de substanțe au efect antioxidant puternic, încurajând procesul de regenerare celulară.

Recomandări de utilizare:

Pentru piele

Se poate folosi ulei de argan în forma sa pură – totuși, îl găsim adesea și inclus în creme sau loțiuni.

Deși se recomanda aplicarea directă pe piele, este cel mai bine să începi cu o cantitate mică, pentru a te asigura că este potrivit pentru tipul tău de piele. Poți crește cantitatea progresiv.

Pentru păr

Folosim ulei de argan pentru a hidrata și a reduce ruperea firelor de păr. O variantă de mască eficientă conține: două linguri de ulei de cocos, 1 lingură de ulei de argan și o linguriță de miere. Se pot adăuga, opțional, uleiuri esențiale, pentru un miros plăcut.

Se amestecă ingredientele și se aplică pe tot părul, cu precădere pe vârfuri. Se masează scalpul și apoi se lasă 15-30 minute – ulterior, se spală bine cu șampon și balsam.

Pentru gătit

Pentru gătit, se recomandă ulei de argan cu puritate 100%. Tradițional, se folosește pentru a scufunda pâine în el sau pentru a fi stropit peste couscous sau legume. Nu este indicat pentru prăjit.

Mod de păstrare:

Se recomandă păstrarea produsului într-un loc umbrit, preferabil într-o sticluța închisă la culoare. Lumina soarelui distruge unele proprietăți benefice.

Apoi, trebuie depozitat într-un loc ferit de soare și trebuie închis bine recipientul.

Puteți găsi produsul într-o varietate de cantități: 10ml, 25ml, 50ml, 100ml

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha

Etichete: Ulei de Argan, presat, ulei cosmetic, pentru par, pentru corp, ulei vegetal, uleiuri vegetale

Produse asemănătoare

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
6,00Lei