XYLITOL, XILIT, -Zahăr din plante- 500 g

  • -17%
    XYLITOL, XILIT, -Zahăr din plante- 500 g
  • XYLITOL, XILIT, -Zahăr din plante- 500 g
  • 25,00Lei 20,83Lei

 (1 opinii)
  • Cod produs: zt105
  • Disponibilitate:
    Stoc suficient
Greutate
XYLITOL, XILIT, -Zahăr din plante- 500 g
500 g
XYLITOL, XILIT -Zahăr din plante - 1 kg
1000 g
- +

XYLITOL, XILIT, -Zahăr din mesteacăn- 500 g/1 kg

Ambalaj: 500 g /1 kg

Ofertă valabilă in limita stocului disponibil. Termen de valabiltate  09 08 2024

Zahăr din mesteacăn Xilit – Îndulcitor natural de origine vegetală, asemănător cu zahărul cristal. Este absorbit de organism, fără GMO. Protejează împotriva cariilor dentare, încetinește depunerea tartului și formarea plăcii dentare. Poate fi utilizat și de către diabetici. A fost descoperit în secolul al 19-lea simultan de oameni de stiință francezi și germani. Este utilizat în lume de mai bine de o sută de ani.
INCI: Xilit, Xilitol

ORIGINE: Produslui nostru este originar din Uniunea Europeană.

DESCRIERE:

Gustul și forma sa este foarte asemănător cu cel al zahărului cristal tradițional.

PRODUCȚIE:

În cursul producției ca materia de pornire este produsul agrigol ori silvic cu un conținut de hemiceluloză ( mesteacăn, trunchi de porumb). După tăiere, materia primă se va hidroliza la temperatură ridicată și sub presiune cu ajutorul acidului clorhidric, iar din monozaharidele astfel produse se extrage xilozul. Xilozul este apoi redus prin metode chimice, ori prin fermentație, devenind xilitol. Reducția chimică se efectuează prin catalizator de nichel Raney, prin hidrogenare la presiune mare și temperatură ridicată. Pentru fermentare se utilizează diferite microorganisme care transformă xilozul în xilitol.

UTILIZARE:

La preparea de alimente se va utiliza o cantitate egală cu zahărul cristal tradițional. Nu este potrivit pentru prepararea aluatelor cu drijdie. Poate fi folosit de către cei cu regim, diabetici, cei devotați unui stil de viașă sănătos, cei cu dietă paleo, low carb. Poate fi o alternativă pentru toți cei care conferă un rol important modului de viață sănătos. Produs fără GMO. Conținut energetic 240 Kcal / 100 grame.

EFECT:

Are efect de încetinire al depunerii tartului, de dezvoltare al cariilor dentare, de formare al plăcii dentare, întoarce efectele negative ale zahărului în cavitatea bucală. Ajută încorporarea mineralelor în smalțul dinților, reduce uscăciunea gurii. Utilizarea xilitolului în mod excesiv poate cauza diaree. Nu se va utiliza pentru câini, deoarece le poate fi letal.

DEPOZITARE:

Se va depozita la loc uscat, ferit de lumină și căldură.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Etichete: xylitol, xilit, -zahăr, din, plante-, 500, g, 1705-, xilit-mic, xillit, eritrit, indulcitor

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
25,00Lei 20,83Lei