Eritritol, Eritrit 500 g

  • 23,00Lei

 (0 opinii)
  • Cod produs: zt101
  • Disponibilitate:
    Stoc suficient
Greutate
Eritritol, Eritrit 500g
500 g
Eritritol (eritrit) 1kg
1000 g
- +

Eritritol (eritrit)

Oferta valabilă în limita stocului disponibil. 

Eritritol (eritrit) 1kg – îndulcitor 100% natural, înlocuitor de zahăr. E-968. Eritritul sau Erytritolul este un alcool zaharat complet natural produs prin fermentație din glucoză, dar aproape fără calorii (noncaloric)

Compoziţie: 100% eritritol

A fost descoperit în 1848 de către chimistul scoțian John Stenhouse.
Se produce din amidonul de proumb sau de grâu. Poate fi utilizat și de către cei care urmăresc o cură de slăbire sau de către diabetici, este mai ușor de digerat.

ORIGINE: Produsul nostru este originar din Uniunea Europeană (FRANȚA)

DESCRIEREA PRODUSULUI:

Este un praf sau cristale inodore, dulci, albe. Se dizolvă în apă în proporție de 0,1 g/ml. La dizolvare, soluția apoasă se va răci (acesta îi conferă caracterul răcoritor al gumelor de mestecat și al ciocolăților). Se dizolvă parțial în etanol, în eter nu se dizolvă. Este rezistent la mediu acid și alcalin în intervalul pH 2-12.

Eritritolul (eritritul) ca aspect este foarte asemănător cu zahărul cristal, iar nivelul său de îndulcire este 60-70% față de cel al zahărului.

PRODUCȚIE:

Produs prin fermentație din glucoză sau amidoncu ajutorul unui microorganism nepatogen, Moniliella(en) pollinis, Trichosporonoides megachilensis vagy Aureobasidium. Produsul fermentat se dezinfectează, se filtrează, apoi se curăță și se cristalizează prin ionizare și ultrafiltrare prin cărbune activ.

UTILIZARE:

Se utilizează în bomboane, ciocolată, iaurt, umpluturi, jeleuri de fructe, dulceață, băuturi, totodată ca înlocuitor al zahărului. În industria de panificație are rol răcoritor și de conferire de moliciune produselor. Are un efect excelent de potențare de arome, se utilizează și ca stabilizator. Se comercializează și sub denumirea de Xilovit Zero. Este indicat și celor care urmăresc o dietă candida, și de către cei diabetici.

EFECT:

Nu are efect de balonare, nu cauzează carii, pentru că bacteriile din cavitatea bucală nu pot procesa eritritolul. Inhibă răspândirea candidei.

DEPOZITARE:

Se depozitează în loc uscat, ferit de lumină.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Etichete: eritritol, eritrit, indulcitor

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
23,00Lei