Extract CO2 de ROZMARIN 10ml

  • 10,00Lei

 (0 opinii)
  • Cod produs: FL022
  • Disponibilitate:
    Stoc suficient
Greutate
Extract CO2 de ROZMARIN 10ml
10ml
Extract CO2 de ROZMARIN 50ml
50ml
Extract CO2 de ROZMARIN 100ml
100ml
- +

Extract CO2 de rozmarin

Extract foarte concentrat, de culoare maronie închisă, vâscos la temperatura camerei, lichid la temperaturi mai mari de 40 gr C, cu miros caracteristic. Obținut din frunze de rozmarin prin extracție cu dioxid de carbon, fara ajutorul solventilor chimici. Acest extract nu conține, în afara uleiului de floarea soarelui certificat ecologic, nici un fel de aditiv, reziduuri de solvenți sau metale grele. Pentru obținerea unui singur kilogram de extract CO2 de rozmarin s-au folosit intre 4 și 6,7 de kilograme de frunze.

Extractul de rozmarin conține 14% diterpeni fenolici, dintre care se remarcă acidul carnosic (aproximativ 10%), cu rol antioxidant și de stopare a stresului oxidativ. Studiile au demonstrat că extractul de rozmarin este un antioxidant mai eficient decât vitamina E.

Acest extract concentrat este recomandat și pentru îngrijirea tenului sensibil sau acneic, având proprietăți antiinflamatoare  și antimicrobiene (în special împotriva streptococilor, stafilococilor, bacililor, Propionibacterium acnes și candida).

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract

Proprietăți:

  • antiinflamator
  • antibacterian
  • purifiant
  • antioxidant potent
  • antimicrobian
  • întârzie oxidarea acizilor grași, a carotenoidelor
  • contribuie la păstrarea prospețimii preparatelor cosmetice care conțin și uleiuri

Extractul de Rozmarin este recomandat pentru:

  • tenul uscat sau matur
  • tenul iritat, sensibil
  • includerea în uleiuri pentru a preveni râncezirea lor
  • includerea în produsele antirid si antiacneic

Se poate include în:

  • faza finală a emulsiilor
  • creme și loțiuni gata preparate
  • uleiuri de masaj
  • unturi de corp

Concentrații recomandate:

  • 0,05 – 0,1 % pentru prevenirea râncezirii uleiurilor saturate,
  • 0,2 – 0,4 % pentru prevenirea râncezirii uleiurilor polinesaturate.
  • 0,3% în compoziții antirid sau antiacneice

Extractul de rozmarin este foarte concentrat, de aceea o cantitate foarte mică aduce beneficii terapeutice importante. Influențează culoarea și parfumul produsului final.

Mod de păstrare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumină.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha

Etichete: extract, CO2, natural, rozmarin, antiinflamator, antiacneic, FL022

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
10,00Lei