Acid ascorbic 100 g

  • Stoc Epuizat
    Acid ascorbic sau vitamina c ambalat în pungă la 100g
  • Acid ascorbic sau vitamina c ambalat în pungă la 100g
  • 16,00Lei

 (1 opinii)
  • Producător: Humanity
  • Cod produs: 1510
  • Disponibilitate:
    Stoc epuizat
Greutate
Acid ascorbic 100g
100 g
Acid ascorbic 250g
250 g

Acid ascorbic

Compoziție: 99,91% acid ascorbic tip L (vitamina C), grad farmaceutic.

Beneficii:

Acidul ascorbic este de fapt denumirea chimică a vitaminei C (E 300), astfel are aceleași efecte benefice. Este cea mai cunoscută și utilizată vitamină.

Vitamina C este o vitamină esențială pentru organism. Se recomandă consumul zilnic a cantității de 1-3 g (1000-3000 mg). Nu este posibilă supradozarea, cantitatea în exces fiind eliminată în mod natural prin urină.

Acidul ascorbic poate fi de asemenea utilizat pentru gătit și copt (coacere pâinii), ori ca ingredient în produsele cosmetice (ex. îndepărtarea vopselelei de păr). Dozajul în produsele cosmetice este de 0.5% - 5%. Vitamina C este un activ cosmetic cu efect anti-aging, antiinflamator și antoxidant.

Acidul ascorbic este un acid organic cu proprietăți antioxidante. Apare sub forma unei pudre sau unor cristale albe spre galben deschis. Este solubil în apă. Acidul ascorbic L este cunoscut sub numele comun de vitamina C.

Recomandări de utilizare:

Pentru uz intern, se amestecă cantitatea dorită în apă (150-200ml).

Studiile arată că vitamina C este util în terapia complementară al infecțiilor articulare, al bolilor inimii, al cancerului și diabetului. Prezența vitaminei este importantă pentru sănătatea țesutului conjunctiv, al gingiilor, dinților și oaselor.

Joacă un rol important în structura țesutului conjunctiv, precum și în absorbția eficientă a fierului.

Istorie: În 1937 premiul Nobel pentru Chimie a fost decernat lui Walter Haworth pentru munca sa în determinarea structurii acidului ascorbic (împărțit cu Paul Karrer, care a primit premiul său pentru munca depusă în domeniul vitaminelor), iar premiul pentru Fiziologie și Medicină , din același an a fost acordat lui Albert Szent-Györgyi, pentru studiile sale în privința funcțiilor biologice ale L-acidului ascorbic. (sursă wikipedia)

Se va evita folosirea ustensilelor din metal la utilizarea vitaminei C.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Acid ascorbic, vitamina C, E300. Humanity

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
16,00Lei