Apă medicinală cu sare amară și sare glauber - LIGHT 0,7 l

  • Stoc Epuizat
    Apă medicinală cu sare amară și sare glauber - LIGHT 0,7 l
  • 10,50Lei

 (3 opinii)
  • Producător: Medaqua
  • Cod produs: 1716
  • Disponibilitate:
    Stoc epuizat

Apă medicinală cu sare amară și sare glauber - LIGHT 0,7 l

10buc/bax

Apă minerală cu sare amară Ferenc József
Natura apei minerale


Principalele componente ale apei minerale Ferenc József , sunt sarea Glauber şi sarea amară, cea din urmă fiind în prezentă în procent mai mare. Efectul asupra organismului uman este datorat prezenţei celor două săruri.


Domeniul de utilizare
Efectul pozitiv al apei minerale amare, a fost remarcat de acum peste o sută de ani, fiind amintit în articole de specialitate din revistele medicale, mulţi medici din secolul trecut şi începutul acestuia folosind cu predilecție apa minerală Franz Joseph în tratarea şi vindecarea unor boli.
Apa minerală amară Ferenc József este recomandată pentru tratarea constipaţiei, respectiv a enterocolitei. Folosirea apei minerale amare este benefică nu doar împotriva constipaţiei, ci şi pentru tratarea hemoroizilor apăruţi în urma constipaţiei, pentru reglarea scaunului, boli ale rectului şi organelor abdominale dureroase datorate constipaţiei, în caz de hernie.
Folosirea regulată a apei minerale amare, are ca rezultat accelerarea digestiei şi trecerea mai rapidă a alimentelor prin intestine, astfel că nu se depun grăsimile şi proteinele , absorbţia lor se reduce, de aceea este recomandat consumul apei minerale pe stomacul gol.
În curele de slăbire sau împotriva creşterii în greutate, tocmai datorită efectelor enumerate, este recomandat consumul apei minearale amare imediat după mesele principale.


Modul de administrare
Pentru o singură diaree, se recomandă consumul a 2-3dl. Efectul diuretic al apei minerale concentrate cu sare amară, este este mai lent, poate dura 12-24 de ore, iar dacă este diluat cu apă călduţă, are efect laxativ dup 1-2 ore.
Pentru tratarea insuficienţei intestinale, se recomandă consumul a 1-2 dl de apă minerală medicinală.
În cazul curelor de slăbire, împotriva îngrăşării, se recomandă consumul a 1-2dl, de 3 ori pe zi, după mesele principale.


Contraindicaţii
Nu se recomandă consumul apei minerale medicinale în cazul bolilor cu pierdere semnificativă de lichide: gastroenterită acută, lipsa de acid, ulcere gastrice şi intestinale, insuficienţă cardiacă, diaree, vărsături.


Ingrediente (mg/l ):
Sodiu (Na⁺) - 2440
Calciu (Ca⁺) - 300
Magneziu (Mg⁺) - 1660
Clorid (Cl-) -470
Sulfat (SO4-) - 11600
Carbohidrogen (HCO3-) - 702

Scurt istoric
Izvorul apei minerale Ferenc József, se găseşte tot în sectorul XI, la Budapesta , iar istoricul acestuia este legat de istoricul apei minerale medicinale Hunyadi János . Încurajaţi de succesul apei minerale medicinale Hunyadi János, în anii 1860-1870, proprietarii terenurilor vecine cu terenul lui Saxlehner András au început forările şi au îmbuteliat apa minerală amară, sub diferite denumiri. Dintre numeroasele terenuri, singurul care constituia o suprafaţă mai mare, era al lui Hirschler Mór, cunoscut sub numele de terenul Ferenc József. În vedera reducerii concurenţei, firma Saxlehner a cumpărat în anul 1893, majoritatea fântânilor, stopând astfel îmbutelierea apei minerale din aceste forări. Până astăzi, a rămas cunoscută doar apa minerală amară Ferenc József. 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Etichete: apă, medicinală, cu, sare, amară, și, sare, glauber, -, light, 0, 7, l

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
10,50Lei