Ulei esențial NAH de cimbru 10ml

  • 11,60Lei

 (0 opinii)
  • Producător: Natur all Home
  • Cod produs: 2234
  • Disponibilitate:
    Stoc limitat
Ulei esențial de cimbru 10ml
10 ml
Ulei esențial de cimbru 50 ml
50 ml
Ulei esențial de cimbru 100 ml
100 ml
- +

Ulei esențial de cimbru 10ml (pur, nediluat)

INCI: Thymus vulgaris leaf oil 

Origine:

Este originar din zonele cu climă temperată ale Europei, Asiei și Africii de Nord.

Ulei esențial de cimbru pur, natural, având multiple efecte terapeutice.

Prezentare

Este un lichid de culoare galben – maronie, de densitate medie, cu un miros caracteristic de cimbrișor.

Se distilează din părțile aeriene al plantei, având un randament de 1-3%.

Compoziție:

Componenta principală al uleiului este timolul cu efect antiinfecțios puternic (30-70%) și carvacrol (3-15%). Pe lângă timol, conține și p-cimen.

Beneficiile uleiului esențial de cimbru sunt multiple.

Reduce spasmele musculare și articulare. Este un adjuvant al digestiei. Este antiseptic, poate fi adăugat la apa de gură pentru toate tipurile de infecții ale cavității bucale sau gingii inflamate, pentru gargară, în cazul durerilor în gât sau în caz de tuse. Uleiul esențial de cimbru întărește nervii, memoria, combate senzația de epuizare și depresie, fortifică plămânii și ajută în cazul răcelilor, tuselor, astmului, în caz de laringită, sinuzită, guturai, tuse convulsivă, dureri de gât și amigdalite.

Stimulează sistemul imunitar și poate ajuta în lupta împotriva răcelii, gripei, infecțiilor și frisoanelor, însă este și un antiseptic urinar, foarte util în caz de cistită și uretrită.

Efectul de încălzire al uleiului poate ajuta în cazurile de circulatie nesatisfăcătoare, precum și în caz de artrită, reumatism, gută, dureri musculare și entorse, dureri și leziuni cauzate de sport. Intensifică circulația sanguină, îndepărtează celulita și este eficient în reglarea metabolismului lent al pielii.

Este util și în caz de anorexie, obezitate și edem, leucoree, pentru a accelera nașterea și expulzarea placentei după naștere. În terapia cu vapori, uleiul de cimbrișor poate ajuta în caz de bronșită, tuse, probleme respiratorii, sinuzite, congestie, dureri musculare. Este un ulei potrivit și pentru masarea zonelor cu probleme.

Poate fi aplicat topic în cazul de mușcături de animale, însă se va utiliza cu grijă, pentru a nu provoca iritații ale pielii. Nu se va utiliza în timpul sarcinii sau în caz de hipertensiune arterială. Înainte de utilizare se recomandă efectuarea unui test pe piele, deoarece folosit în cantități mari poate provoca iritații ale mucoasei sau alergii la persoanele cu piele sensibilă.

Se va evita utilizarea uleiului de către femeile gravide. Uleiurile esențiale nu se vor aplica direct pe piele, decât diluate în ulei vegetal!

Se amestecă bine cu uleiul esențial de bergamotă, lămâie și rozmarin.

Se va păstra la loc uscat, ferit de lumină și căldură.

INCI: Thymus vulgaris leaf oil
CAS: 8007-46-3

Tara de origine -Ungaria 
 

Ulei esențial NAH Cimbru MSDS
Ulei esențial NAH Cimbru TDS

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: ulei esential, natural, pur, aromaterapie

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
11,60Lei