Sare de Baie Trandafir - salina Praid - 1kg

  • Sare de Baie Trandafir - salina Praid - 1kg
  • 12,00Lei

 (1 opinii)
Greutate
Sare de Baie Trandafir - salina Praid - 1kg
1 kg
Sare de Baie Trandafir - salina Praid - 2kg
2 kg
- +

Sare de baie Trandafir- salina Praid- 1kg

 

Producător : SALINA PRAID
Sarea din Bazinul Transilvaniei, ca şi cea de la Praid, este datată ca fiind de vârstă Badenian inferioară (Miocen mediu), respectiv de circa 20-22 milioane de ani. Marea din Bazinul Transilvaniei (de mică adâncime şi cu specific lagunar) s-a separat, prin praguri, de Marea Tethys, care era întinsă în mijlocul Europei. Din cauza evaporării puternice a apei de mare, straturile de sare precipitate au constituit depozite pe fundul bazinului marin, aflat în continuă subsidenţă.

Dealul Sării, în denumire locală Spatele Sării (576m), acoperă cel mai mare zăcământ de sare din ţară, ale cărui rădăcini sunt îngropate până la 2,7 -3km adâncime. Diapirul de sare pe orizontală are o formă uşor eliptică, având diametrul de 1,2 - 1,4 km, iar pe verticală are forma unei uriaşe ciuperci.

Pentru buna funcţionare a organismului avem nevoie de minerale. Aceste minerale de obicei ajung în organismul nostru prin alimentaţie. Băile cu sare ajută la o absorbţie de minerale prin piele mulţumit compoziţiei sării de baie, care conţine  clorură de sodiu(NaCl) natural şi alte minerale benefice.
Băile cu sare au un efect purificator asupra organismului determinând o intensă alimentare a pielii cu sânge favorizând  în aceleaşi timp şi metabolismul.
Modul de preparare a unui băi cu sare este următoarea: într-o cadă de apă caldă (aproximativ 100-150 de litri) de 35-38 de grade Celsius  se pune o cantitate de 500-600 g de sare care se amestecă până când se dizolvă. Durata unei băi este de 25-35 de minute şi este important ca temperatura apei să fie menţinută la temperatura iniţială. O cură de băisărate ţine două săptămâni, din două în două zile.
Băile cu sare sunt cunoscute ca şi un tratament tradiţional de medicină populară pentru mai multe tipuri de boli aplicate cu succes şi în zilele noastre în clinici renumite din Europa.
Efectele sării de baie asupra organismului:
Sarea de baie își exercită efectele benefice asupra mai multor aspecte ale sănătăţii:
Calmează sistemul nervos, elimină starea de încordare, restabileşte echilibrul în organism.
Băile cu sare favorizează metabolismul şi înlătură cele mai diverse dureri, având efecte calmante.
Prin proprietăţile sale, sarea de baie alungă insomniile, regleza Ph –ul pielii, ajută la respiraţie, ea fiind totodată aplicată cu eficienţă în combaterea răcelii şi a altor boli, având efecte dezinfectante şi antiinflamatorii, stimulând în acelaşi timp şi circulaţia sanguină.

Ingrediente: Sare naturală Na Cl- 99%, colorant alimentar , Parfum “Trandafir”, agent de spumare.


 

*produs cumpărat VRAC de la Salina Praid și ambalat de către NaturAllHome


 

 

 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Etichete: sare de baie, sare de baie trandafir, sare de baie praid, sare, praid

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
12,00Lei