Acid Citric 1000g monohirat

  • 25,00Lei

 (8 opinii)
  • Producător: Natur all Home
  • Cod produs: 1607
  • Disponibilitate:
    Stoc suficient
- +

Acid Citric monohidrat 1000g

Produs excelent pentru prepararea cosmeticelor, acid citric monohidrat de puritate 100%. Se poate utiliza și pentru curățenie, detartrare.

Alte informații despre produs:

Este utilizat la prepararea bilelor efervescente pentru baie pentru echilibrarea pH-ului, totodată este un ingredient utilizat și în cazul preparării săpunurilor și al produselor exfoliante.
Acidul citric se regăsește în formă naturală în toate plantele și în multe țesuturi ale animalelor, în fluide, dar este prezent în concentrații mari în lămâi, în sucurile de la alte citrice și în multe fructe coapte. Izolat pentru prima dată în 1784, în sucul de lămâie de către chimistul suedez Carl Wilhelm Scheele, acidul citric este folosit ca aditiv alimentar de peste 100 de ani.
De obicei, acidul citric se obţine prin procedeu bio –tehnologic şi constă în cultivarea mucegaiului „Aspergillus niger” pe medii cu glucoză în prezența ionului bivalent de Fe2+. Acesta se obține în mod normal prin fermentarea zahărului de trestie sau a melasei în prezența ciupercii, dar poate fi obținut și din produse derivate din ananas și lămâi de calitate inferioară.
 

În gospodării, este folosit adesea la curăţare:

Acidul citric se poate utiliza pentru îndepărtarea calcarului fiind chiar mai eficient decât oțetul. Se poate utiliza pe toate suprafețele (metal, faianță, plastic, etc) potrivit și pentru detartrare. Se poate utiliza pentru detartrarea cafetierelor și a mașinilor de spălat, care după utilizare nu mai au un miros neplăcut, acru de oțet. Acidul citric este solubil în apă, se pot prepara soluții adecvate pentru albire și pentru îndepărtarea petelor. Curățarea cu acid citric este una dintre soluțiile cele mai ecologice pentru detartrare.
Utilizare: Se prepară o soluţie apoasă amestecând apă şi acid citric, se aplică pe zonele murdare, se freacă, dacă este cazul, apoi se şterge cu un burete. Această soluţie funcţionează pentru îndepărtarea petelor, detartrare, decalcifiere și albire.
Pentru curățarea tigăilor, chiuvetelor, toaletelor și căzilor de baie se pune acid citric împreună cu detergentul de vase ECO cu oțet pe un burete umed cu care se freacă suprafața care trebuie curățată. Acidul citric va îndepărta depunerile de calcar, iar detergentul de vase ECO cu oțet îndepărtează grăsimile.
La prepararea bilelelor efervescente pentru baie, acidul citric este un ingredient de bază, pe lângă sarea de Praid sau sarea amară, bicarbonatul de sodiu, amidonul de porumb, și uleiurile vegetale și esențiale.

La clătirea hainelor, se poate înlocui balsamul de rufe cu acid citric și cu 5-10 picături de ulei de parfum sau de ulei esenţial. Pentru clătirea manuală se foloseşte 20-30 g acid citric dizolvat în 1 litru apă rece, sau o linguriţă de acid citric cu câteva picături de ulei esenţial ori ulei parfumant în sertarul maşinii de spălat dedicat balsamului de rufe.

Compoziție: 100% acid citric.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Etichete: Acid citric, înălbitor ecologic, detartrant, degresant, pete, eliminarea depunerilor de calcar, baie, bucatarie, indepartat pete

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
25,00Lei