Hidroxid de potasiu 500g fulgi KOH

 • Stoc Epuizat
  Hidroxid de potasiu 500g fulgi KOH
 • Hidroxid de potasiu 500g fulgi KOH
 • 29,00Lei

 (7 opinii)
 • Producător: Humanity
 • Cod produs: 2001
 • Disponibilitate:
  Stoc epuizat
Hidroxid de potasiu 500g fulgi KOH
Hidroxid de potasiu 25kg fulgi KOH

Hidroxid de potasiu, Fulgi, 500g

Alte denumiri: Potasiu caustic, Hidrat de potasiu, înălbitor de potasiu. 

ÎNFĂȚIȘARE: Hidroxidul de potasiu (potasa caustica) este un material cristalin de stare solidă, puternic higroscop. La contact cu aerul se fluidifică, și se transformă în carbonat de potasiu. În soluție apoasă se disociază complet, soluția acestuia este foarte corosivă, cu pH alcalin. În stare lichidă dizolvă silicații, deci și sticla.

Este o bază importantă în industrie alcătuită dintr-o grupare hidroxil și un ion de potasiu. Formula sa chimică este KOH. Impreună cu soda caustică (NaOH fulgi, NaOH prele), această bază face parte din categoria bazelor puternice, fiind, astfel, caustică.

Caracteristici:

- Puritate: 90-95%

- Solubil în alcool și glicerina

- Culoare: albă

- Conținut de K2CO3: 0,35%

Solubilizarea în apă este un proces exoterm.

PREPARARE:

Poate fi preparat prin electroliza soluției de clorură de potasiu sau prin reacția dintre carbonatul de calciu și hidroxidului de calciu.

UTILIZARE:

Compus chimic utilizat pentru producerea de săpun natural lichid, detergent pentru rufe și pentru spălat vase. Are efect corosiv asupra pielii, ochilor și prin ingerare. Cauzează urme de arsuri permanente. Se vor utiliza echipamente de protecție: ochelari de protecție și mănuși din cauciuc. Pentru neutralizare să aveți la îndemână acid citric sau oțet!

DEPOZITARE:

Se va depozita la loc uscat, ferit de razele soarelui.
Acest produs se vinde persoanelor care au peste 18 ani și se folosesc numai uz profesional, pentru fabricarea săpunurilor. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se depozita sub cheie.

Diferența principală - Hidroxid de potasiu față de hidroxid de sodiu.

Sodiul și potasiul sunt elemente chimice extrem de reactive care pot fi găsite în gruăa 1 a tabelului periodic și sunt cunoscute și sub denumirea de metale alcaline. Ele sunt elemente de bloc deoarece au electronul lor de valență în orbitalul cel mai exterior. Atât sodiul, cât și potasiul sunt elemente chimice foarte utile, deoarece formează o mare varietate de compuși chimici. Hidroxidul de potasiu și hidroxidul de sodiu sunt doi astfel de compuși. Aparțin grupului cunoscut sub numele de hidroxid de metale alcaline. Hidroxizii alcalini sunt compuși chimici care conțin un cation metalic din grupa 1 și un anion - OH. Acestea sunt compuși ionici. Acești hidroxizi sunt baze puternice și sunt foarte corozivi. Principala diferență între hidroxidul de potasiu și hidroxidul de sodiu este că hidroxidul de potasiu are un cation de potasiu și un anion - OH, în timp ce hidroxidul de sodiu are un cation de sodiu și un anion -OH.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Etichete: Hidroxidul de potasiu, , detergent rufe, potasa caustica, Potassium hydroxide,

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
29,00Lei