Ulei esențial de Cajeput 10ml
Țară de origine: Vietnam
Adulții pot recurge la ajutorul uleiului de cajeput în cazul congestiilor respiratorii: este expectorant, ajută la eliminarea mucusului. Difuzarea sa pe cale aeriana are o mulțime de beneficii: nu doar purifică aerul și inactivează eventualii viruși, ci ne poate induce o stare de claritate mentală, sporindu-ne capacitatea de concentrare. Este eficient și împotriva nevralgiilor, migrenelor și spasmelor musculare.
Ingrediente: 100% Melaleuca Leucadendron leaf oil |
Denumire botanică: Melaleuca Leucadendron |
Prezentare: fluid galben pal |
Aromă: camforoasă, fresh, ierboasă, caldă |
Familie olfactivă: ierboasă |
Notă olfactivă: de mijloc |
Metoda de extracție: la abur, din frunze şi ramuri tinere |
Cultură: organică |
Țara de origine: Vietnam |
Utilizări ale uleiului esenţial de cajeput
Suport pentru sistemul respirator:
Uleiul de Cajeput
- are proprietăți antibacteriene, antivirale și un puternic efect antiseptic*).
- este expectorant (stimulează eliminarea mucusului) și decongestionant, ajutând la decongestionarea căilor respiratorii.**)
Acestea se datorează prezenței constituentului 1,8 cineole, cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene, antivirale, antibacteriene. analgezice, antiinflamatoare. antinociceptive, antioxidante, antispasmodice, de suport al cogniției, gastroprotective, hipotensive, de accelerare a circulației sanguine cerebrale, mucolitice, de mărire a gradului de penetrare a pielii.
În răceli și gripe, uleiul de cajeput se aplică prin masaj pe zona toracelui diluat în uleiuri și unturi vegetale, în concentrații de maxim 2%.
Pentru prevenirea răspândirii microbilor în perioada rece a anului, uleiul de cajeput se poate alia cu uleiurile de portocală și tea tree, pentru un efect sinergic
Suport pentru sistemul musculoscheletal:
Uleiul de cajeput este
- antispasmodic - domolește spasmele musculare
- antiinflamator - reduce durerile reumatismale
- analgezic - calmează dureri minore, inflamații, nevralgii
Uleiul de cajeput se folosește în unguente/uleiuri cu aplicare locală pentru
- calmarea durerilor reumatismale, articulare
- ameliorarea nevralgiilor, a migrenelor, a diferitelor dureri locale
- detensionarea musculaturii
Îngrijirea pielii / cosmetică:
Uleiul de cajeput are proprietăți purifiante și antimicrobiene, de aceea se folosește în
- loțiuni antibacteriene pentru mâini; în acest scop se poate combina cu ulei de lămâie și de tea tree
- unguente, creme pentru dermatoze și infecții ale pielii
Echilibru emoțional:
Uleiul de cajeput:
- limpezește mintea și încurajează claritatea
- crește gradul de concentrare
- încurajează optimismul, starea de bine
Precauții în utilizare
Nu aplicați uleiul în nas, pe față sau în vecinătatea ei la copii mai mici de 5 ani pentru că poate provoca probleme respiratorii, datorită constituentului 1,8 cineole***). Tisserand nu recomandă utilizarea la copiii mici, prin inhalații sau aplicare locală, a uleiurilor esențiale bogate în 1,8 cineole, dar nu dă o limită clară de vârstă. Pentru mai multă siguranță, la copii mai mici de 5 ani, se recomandă înlocuirea uleiurilor bogate în 1,8 cineole , precum eucaliptul sau cajeputul, cu ulei de cedru de Virginia sau cedru de Atlas.
Uleiul este în general bine tolerat, precauții sunt necesare doar în cazul persoanelor cu pielea sensibilă.
Dozaj recomandat în aplicații pe piele: maxim 2%.
Precauții generale in utilizarea uleiurilor esențiale
Uleiurile esențiale sunt foarte puternice și trebuie utilizate cu moderație și precauție.
Nu lăsați uleiurile esențiale la îndemâna copiilor.
Este interzis să se folosească pe mucoase, în urechi, în ochi sau pe conturul ochilor. în caz de contact accidental, aplicați mult ulei vegetal pentru a dilua uleiul esențial și clătiți cu multă apa.
Uleiurile esențiale nu se injectează. Se recomandă a nu se inhala direct în caz de astm sau alergii respiratorii. Nu se recomandă înghițirea uleiurilor esențiale decât la recomandarea medicului. În caz de înghițire accidentală, înghițiți câteva linguri de ulei alimentar și solicitați urgent îngrijire medicală.
Uleiurile esențiale nu se folosesc direct pe piele, nediluate în uleiuri vegetale. Chiar și diluate în uleiuri vegetale, unele dintre ele pot fi iritante sau sensibilizante. Recomandăm efectuarea unui test înainte de utilizarea pe o suprafață mai întinsă a pielii (folosiți produsul ce conține uleiul esențial pe o mică porțiune și așteptați 24 de ore pentru a putea observa eventualele reacții negative ale pielii). Dacă apar manifestări neplăcute, nu utilizați uleiul respectiv.
Uleiurile esențiale nu se asociază cu tratamentul medicamentos fără acordul medicului.
În general, uleiurile esențiale nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează, copiilor mai mici de trei ani, bolnavilor de epilepsie, persoanelor cu probleme grave de sănătate sau cu alergii respiratorii. Este recomandabil ca utilizarea uleiurilor esențiale la copii să se facă sub supraveghere medicala.
Este recomandabil să nu vă expuneți la soare timp de 12 ore după utilizarea uleiurilor esențiale, respectiv a produselor ce le conțin, intrucât unele dintre ele sunt fototoxice.
Dozajele și recomandările de pe etichete sau de pe site-ul nostru sunt cu titlu informativ și nu se substituie sfatului medicului dumneavoastră.
Etichete: ulei esential de cajeput, ulei, esential, ulei esential, cajeput
Îți mai recomandăm și
Cumpărate frecvent împreună...
11,50Lei