Acid Citric 1000g

Discount

Cantitate Preț Discount
6+ 15,00Lei -4,00Lei
3+ 17,00Lei -2,00Lei
  • 19,00Lei

 (0 opinii)
  • Producător: Humanity
  • Cod produs: 1606- 1 kg
  • Disponibilitate: 6
- +

Acid Citric 1000g

Acidul citric este un produs natural component al celulelor vii. Acidul citric se regăsește în formă naturală în sucul plantelor citrice dar de obicei se  prepară bio –tehnologic. Acest procedeu constă în cultivarea mucegaiului „Aspergillus niger” pe medii cu glucoză în prezența ionului bivalent de Fe2+. A fost descoperit deja în secolul al VIII-lea, dar a fost produs prima oară în 1784 de Carl Wilhelm Scheele, un chimist suedez, care a izolat acidul citric din sucul de lămâie.

Acidul citric se poate utiliza pentru îndepărtarea calcarului fiind chiar mai eficient decât oțetul. Se poate utiliza pe toate suprafețele (metal, faianță, plastic, etc) potrivit și pentru detartrare. Se poate utiliza pentru detartrarea cafetierelor și a mașinilor de spălat care după utilizare nu mai au un miros neplăcut, acru de oțet. Acidul citric este solubil în apă, se pot prepara soluții adecvate pentru albire și pentru îndepărtarea petelor. Curățarea cu acid citric este una dintre soluțiile cele mai ecologice pentru detartrare.


Compoziție: 100% acid citric.


Utilizare: Fiind solubilă în apă, soluția apoasă se poate utiliza pentru îndepărtarea petelor, detartrare, decalcifiere și albire. În funcție de amploarea depunerilor de calcar, se dizolvă o cantitate potrivită de acid citric și se șterge suprafața cu un burete.
Pentru curățarea tigăilor, chiuvetelor, toaletelor și căzilor de baie se pune acid citric și detergentul de vase ECO cu oțet pe un burete umed cu care se frecă suprafeța care trebuie curățată. Acidul citric va îndepărta depunerile de calcar iar detergentul de vase ECO cu oțet îndepărtează grăsimile.
La prepararea bilelelor efervescente, acidul citric este un ingredient principal pe lăngă sarea de Praid sau sarea amară, bicarbonatul de sodiu, amidonul de porumb, și uleiurile vegetale și esențiale.
La clătire se poate înlocui balsamul de rufe cu acid citric și cu 5-10 picături de ulei de parfum. La clătire se poate folosi acid citric - 20-30g dizolvat în 1l apă sau adăugăm o linguriță de acid citric în sertarul pentru detergent și câteva picături de parfum pentru rufe sau ulei de parfum.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Acid citric, înălbitor ecologic, detartrant, degresant, pete, eliminarea depunerilor de calcar, baie, bucatarie, indepartat pete

Produse asemănătoare

Cumpărate frecvent împreună...

Sodă de spălat 2kg
Amidon de porumb 500g
Bicarbonat de sodiu alimentar 1000g
Praf de săpun Ecologic 500g