Acid Citric 500g

 • Stoc Epuizat
  Acid Citric ambalat în pungă de 500g, produs alimentar
 • Acid Citric ambalat în pungă de 500g, produs alimentar
 • Acid Citric ambalat în pungă de 500g, produs alimentar
 • 23,50Lei

 (4 opinii)
 • Producător: Humanity
 • Cod produs: 1605
 • Disponibilitate:
  Stoc epuizat

Acid Citric 500g alimentar

Acidul citric se regăsește în formă naturală în toate plantele și în multe țesuturi animale și fluide, dar este prezent în concentrații mari în lămâi, în sucurile de la alte citrice și în multe fructe coapte. Izolat pentru prima dată în 1784, în sucul de lămâie de către chimistul suedez Carl Wilhelm Scheele, acidul citric este folosit ca aditiv alimentar de peste 100 de ani.
Acidul citric sau E330 se foloseşte ca aditiv alimentar în primul rând ca antioxidant, ca şi conservant, ca potenţiator de aromă sau pentru a spori eficienţa altor antioxidanţi.

Datorită versatilității sale, acidul citric poate fi găsit într-o gamă largă de produse, inclusiv băuturi non-alcoolice, produse de panificație, bere, brânză, biscuiți, prăjiturele, pește congelat (în special hering, creveți și crab), înghețată, gemuri, jeleuri, crochete de cartofi congelate, conservanți, sorbet, supe la plic, dulciuri, fructe conservate, sosuri și vinuri.

Pe scară largă, acidul citric se foloseşte în industria vinului pentru prevenirea tulburării produsului, în industria berii pentru a reduce pierderea în exces a zahărului din orzul germinat, în industria brânzei pentru accelerarea producerii mediului acid necesar pentru activitatea enzimatică, dar şi pentru prevenţia apariţiei unor bacterii, drojdii sau mucegaiuri. Se mai utilizează pentru evitarea oxidării fructelor.

În gospodărie, acidul citric se foloseşte în special pentru îndepărtarea petelor, detartrare, decalcifiere și albire. De asemenea, se mai foloseşte la realizarea bilelor efervescente de baie în combinaţie cu bicarbonat de sodiu, sare amară, pigmenţi naturali, uleiuri esenţiale ori uleiuri vegetale, dar şi pentru clătirea hainelor atât manuală, cât şi automată.


Compoziție: 100% acid citric.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Etichete: Acid citric, înălbitor ecologic, detartrant, degresant, pete, eliminarea depunerilor de calcar, baie, bucatarie, indepartat pete, alimentar, humanity

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
23,50Lei