Acid Citric 500g

  • 17,86Lei

 (4 opinii)
  • Producător: Humanity
  • Cod produs: 1605
  • Disponibilitate:
    Stoc suficient
- +

Acid Citric 500g alimentar

Acidul citric: Utilizări și beneficii variate

Acidul citric este un compus organic natural, prezent în toate plantele și în multe țesuturi și fluide animale. Acesta se regăsește în concentrații mari în lămâi, sucuri de citrice și în numeroase fructe coapte. Izolat pentru prima dată în 1784 de chimistul suedez Carl Wilhelm Scheele din sucul de lămâie, acidul citric este folosit ca aditiv alimentar de peste 100 de ani.

Utilizări alimentare

Aditiv alimentar (E330): Acidul citric este un aditiv alimentar multifuncțional, utilizat în principal ca antioxidant, conservant și potențiator de aromă. De asemenea, este folosit pentru a spori eficiența altor antioxidanți. Datorită acestor proprietăți, acidul citric este un ingredient esențial în:

- Băuturi non-alcoolice
- Produse de panificație
- Bere
- Brânză
- Biscuiți și prăjiturele
- Pește congelat (inclusiv hering, creveți și crab)
- Înghețată
- Gemuri și jeleuri
- Crochete de cartofi congelate
- Conservanți
- Sorbeturi
- Supe la plic
- Dulciuri
- Fructe conservate
- Sosuri
- Vinuri

Utilizări în industrii specifice

Industria vinului: Acidul citric este utilizat pentru prevenirea tulburării vinului, asigurând claritatea și stabilitatea acestuia.

Industria berii: Acidul citric contribuie la reducerea pierderii excesive de zahăr din orzul germinat, îmbunătățind astfel eficiența procesului de fabricație.

Industria brânzei: Este folosit pentru a accelera producerea mediului acid necesar activității enzimatice și pentru prevenirea apariției bacteriilor, drojdiilor și mucegaiurilor, asigurând astfel calitatea și siguranța produselor lactate.

Prevenirea oxidării fructelor: Acidul citric este esențial în prevenirea oxidării și brunificării fructelor, menținând prospețimea și aspectul atractiv al acestora.

Utilizări în gospodărie

Acidul citric este un ingredient extrem de util în diverse activități casnice:

Îndepărtarea petelor: Este eficient în îndepărtarea petelor de pe diverse suprafețe, inclusiv țesături și materiale dure.

Detartrare și decalcifiere: Acidul citric este folosit pentru detartrarea și decalcifierea electrocasnicelor, cum ar fi mașinile de cafea și fierbătoarele, prevenind acumularea de calcar și prelungind durata de viață a acestora.

Albire: Este utilizat pentru albirea rufelor, atât în spălarea manuală, cât și în cea automată, oferind un aspect curat și proaspăt hainelor.

Bile efervescente de baie: Acidul citric, în combinație cu bicarbonat de sodiu, sare amară, pigmenți naturali, uleiuri esențiale și uleiuri vegetale, este folosit pentru realizarea bilelor efervescente de baie, oferind o experiență relaxantă și beneficii pentru piele.

Concluzie

Datorită versatilității și multiplelor sale utilizări, acidul citric este un ingredient indispensabil atât în industrie, cât și în gospodărie. De la îmbunătățirea și conservarea produselor alimentare până la întreținerea locuinței, acidul citric oferă soluții eficiente și naturale pentru o gamă largă de nevoi. Descoperiți toate beneficiile acestui compus uimitor și integrați-l în viața de zi cu zi pentru rezultate remarcabile.

Compoziție: 100% acid citric.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Etichete: Acid citric, înălbitor ecologic, detartrant, degresant, pete, eliminarea depunerilor de calcar, baie, bucatarie, indepartat pete, alimentar, humanity

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
17,86Lei