Ceară emulsifiantă L 100g
Ingrediente: C14-22 Alcohol, C12-20 Alkyl Glucoside
Ceara emulsifiantă L este un emulsifiant non-ionic, derivat integral din surse vegetale:
- glucoză, obținută din surse naturale nemodificate genetic, precum maniocul
- alcooli grași extrași din uleiuri vegetale precum uleiul de cocos sau de palmier
Proprietăți:
- aprobat de ECOCERT, COSMOS și NATRUE
- emulsifiant versatil oil-in-water, poate fi inclus în diverse formulări cosmetice, de la loțiune sprayabilă până la creme unctuoase, cu senzație non-grasă
- fără conservanți, obținut fără solvenți chimic
- se obțin emulsii de un alb intens
- o foarte bună compatibilitate cu filleri și pigmenți utilizați în make-up
- studiul in vitro realizat de producător arată ca emulsifiantul L limitează pierderea transepidermică de apă, utilizarea lui pe timp îndelungat menținând o bună hidratare a pielii
- non-iritant,non-mutagenic
Ceara emulsifiantă L face ușoară obținerea loțiunilor fluide. La o concentrație de 3%, se obțin loțiuni cu vâscozitate redusă, dar foarte stabile în timp, indiferent de uleiul vegetal folosit în faza uleioasă.
Utilizări:
- loțiuni sprayabile
- loțiuni fluide, hidratante, ușoare pentru față și corp
- deodorante sprayabile
- loțiuni pentru impregnarea șervețelelor umede
- demachiante
- serumuri fluide pentru zi și pentru noapte
- fond de ten
- lipstick fluid
- bază pentru loțiuni solare sau autobronzante
Recomandări:
- se folosește în emulsii în care faza uleioasă nu depășește 20%, concentrația recomandată fiind de 2-4%. Dacă este însoțită de un coemulsifiant, concentrația poate fi mai mică.
- se obțin loțiuni sprayabile daca faza uleioasă nu depășește 15%, iar emulsifiantul L se folosește în concentrații de 1-4%
- o și mai bună stabilitate a emulsiei se poate asigura dacă se folosește 0,2% gumă xanthan
- în combinație cu un coemulsifiant, precum ceara de albine sau alcoolul cetilic, se obțin creme ușoare, hidratante.
Mod de utilizare:
1) Ceara emulsifiantă se include în faza uleioasă a emulsiei.
2) Faza apoasă și faza uleioasă se încălzesc separat la bain-marie la 75 gr C.
3) Faza apoasă se adaugă fazei uleioase, după care amestecul se agită în continuu cu un mixer de mână. Se continuă mixarea până la răcirea compoziției.
4) Când temperatura emulsiei scade sub 40 gr C se adaugă conservantul, activii și uleiurile esențiale.
Etichete: ceara, emulsie, ceara emulsifianta L
Cumpărate frecvent împreună...
29,00Lei