Ulei de cocos pur organic 100%
Fair trade 100%
Vegan 100%
Natural 100%
Presat din nuci de cocos proaspeți BIO 100%
EXTRA VIRGIN presat la o temperatura sub 38°C
Poate avea un conținut de 59,42 % de acid lauric.
Nu conţine aditivi, lactoză sau gluten
Nedezodorizat, nehidrogenat, nealbit .
Despre uleiul de cocos extravirgin :
Acest aliment natural, extras din nucă de cocos proaspăt, posedă beneficii minunate pentru sănătate și frumusețe dar nu numai. Acest ulei este presat la rece cu miros specific de cocos.
Enumerăm câteva feluri de utilizare a uleiului de cocos:
1. Uleiul de cocos pentru gătit:
Uleiul de cocos este foarte bun pentru gătit deoarece compoziția lui rămâne neschimbată la temperaturi ridicate Este recomandat și pentru sosuri, salate. Aroma nu este predominantă, puteți obține ușor un gust exotic
Uleiul de cocos extravirgin se recomandă să fi fie consumat crud, iar pentru gătit, pentru înlocuirea uleiul de floarea soarelui sau margarină în alimente este recomandat să fie folosit uleiul de cocos fără miros de cocos, filtrat, care este obținut din cocos uscat.
2. Perfect pentru cei ce urmează o dietă vegană sau paleo:
Uleiul de cocos este un ingredient principal în majoritatea rețetelor pentru cei care țin sau urmează să țină o dietă sau un regim normal.
3. Uleiul de cocos extravirgin pentru ciocolată de casă
Amestecă în părți egale cu pudră de cacao și miere pentru un sos de ciocolată natural, sau îl poți lăsa la frigider în forme pentru gustări de ciocolată de casă sănătoase.
4. Dă energie și stimulează metabolismul
MCT (medium chain triglycerides = acizi grași cu catenă medie) eliberează energie în mod susținut pe termen lung și în același timp stimulează metabolismul și grăbește pierderea grăsimilor. Acizii grași de lanț mediu nu se depozitează în corp sub formă de grăsime, ei sunt folosiți imediat de ficat ca sursa de energie.
5. Stimulează funcția creierului
Studiile arată că uleiul de cocos are efecte puternice asupra sănătății creierului. S-a demonstrat foarte util în tratarea și prevenirea afecțiunii Alzheimer și ajută persoanele obișnuite să se simtă mai alerte și mai atente.
6. Inhibator de apetit fără stimulanți:
Ia o linguriță de ulei de cocos înainte de mese pentru a te simți mai sătul. Explicația stă în modul în care sunt metabolizate grăsimile în corp. Știința a arătat că datorită ketonelor (care sunt produse atunci când consumi ulei de cocos) apar efectele de reducere a apetitului.
7. Ajută la echilibrarea hormonilor și stimulează funcțiunea creierului:
Uleiul de cocos este o grăsime hrănitoare pentru suprarenale și tiroidă îmbogățind nutritiv nivelul hormonilor. Studiile arată că uleiul de cocos are efecte puternice asupra sănătății creierului. S-a demonstrat că este foarte util în tratarea și prevenirea afecțiunii Alzheimerului.
8. Echilibrează nivelul de zahăr în sânge:
Uleiul de cocos se eliberează pe parcursul a mai multor ore în corp, furnizând o sursă de energie solidă care menține nivelul zahărului în sânge.Scapi de fluctuațiile de zahăr în sânge odată ce incluzi aceste grăsimi sănătoase în viața de zi cu zi.
9. Vindecă durerile asociate cu răceala, calmează durerile de gât:
Compușii antivirali din uleiul de cocos ajută la vindecarea mai rapidă a răcelilor și reduce durerile. Topește o lingură de ulei de cocos în apă caldă cu lămâie pentru calmarea gâtului iritat. Efectele pot varia de la persoană la persoană.
10. Tratează Candida:
Candida Albicans este o drojdie și un parazit care se hrănește cu energia din corp. Acidul lauric din uleiul de cocos omoară candida.
11. Uleiul de cocos ajută la digestie și ajută la tratarea ulcerului:
Uleiul de cocos consumat la o masă ajută digestia pentru că acționează ca un lubrifiant pentru tractul digestiv permițând alimentelor digerate să treacă prin el cu o mai mare ușurință. Reface pereții intestinali și are un efect mucilaginos ajutând la tranzitul intestinal.
12.. Combate paraziții
Acidul lauric din uleiul de cocos combate paraziții, este antifungic si antibacterian, crează un mediu neprimitor pentru paraziții nocivi.
13. Vindeca eficient arsurile
Poți folosi ulei de cocos pentru tratarea mai rapidă a arsurilor și pentru calmarea durerilor. Se poate folosi eficient și la arsuri solare.
14.Fă-ți propriile șervețele pentru bebeluși
Fie că folosești jumătate de rolă de hârtie, sau un prosop, îl înmoi într-o combinație de 1 cană apă caldă, 1 lingură ulei de cocos și 1 lingură de săpun lichid de casă. Această soluție este minunată pentru bebeluși pentru că are atât efect de calmare, cât și de hidratare.
15. Tratează în mod natural iritația scutecului:
Chiar dacă folosești șervețelele făcute acasă, celor mici e posibil să le apară iritații de la scutec, iar uleiul de cocos, eventual în combinație cu unt de shea calmează și tratează eficient disconfortul micuțului tău.
16. Pecingine
Aplică ulei de cocos pe picioare zilnic, după dus, iar pentru un efect suplimentar antifungic adaugă câteva picături de ulei esenţial de arbore de ceai.
17. Balsam tratament pentru par
Ca tratament pre-șamponare, acoperă părul cu ulei de cocos timp 1-2 ore înainte de a spăla părul (se poate lăsa uleiul de cocos un timp mai lug pe păr acoperit cu un prosop în timpul nopții) și puneți mai mult ulei la vârfuri pentru un luciu mătăsos.
18. Balsam de buze
Când ți se termină strugurelul de buze, încearcă să topești 1/2 lingură de ulei de cocos cu uleiurile tale esenţiale favorite și 1 linguriță de ceară. Umple batonul de strugurel cu uleiul topit și lasă-l să se răcească înainte de a-l foloși.
19. Mătreață:
Încearcă să folosești un tratament pentru pielea capului pe bază de ulei de cocos și rozmarin pentru tratarea mătreții, se masează pielea capului cu amestecul de uleiuri și se lasă peste noapte. Se spală părul ca de obicei și se repetă până când problema dispare.
20. Demachiant:
Uleiul de cocos este un demachiant foarte eficient, curăță într-o clipită și cel mai rezistent rimel, lăsându-ți pielea hidratată și curată.
21.Ulei de masaj
Încălzește uleiul de cocos într-o oală prevăzută și cu spațiu de topire, împreuna cu uleiurile tale esenţiale preferate, pentru o experiență de masaj ca la spa.
22.Vergeturi:
Tratează vergeturile cu ulei de cocos când ai porii deschiși, după baie sau duș. Poți aplica ulei de cocos și pe abdomen pentru a preveni apariția vergeturilor în timpul sarcinii.
23. Masaj perineal în timpul sarcinii:
Cam cu o lună înainte de naștere, masează perineul cu ulei de cocos pentru prevenirea rupturilor sau pentru evitarea epiziotomiei.
24 Hemoroizi
Aplica uleiul de cocos direct pe hemoroizi pentru a atenua umflarea și a elimina durerea.
Sursa www.viataverdeviu.ro
Deci cea ce se poate consuma se poate aplica și pe piele. Uleiul de cocos este un produs alimentar foarte sănătos, dar din ea se pot prepara ușor şi produse cosmetice fără chimicale , dar foarte eficiente.
Țară de proveniență : Insula Filipine (Asia)
Multă sănătate!!!