Acest aliment natural, extras din nucă de cocos, posedă beneficii minunate pentru sănătate și frumusețe dar nu numai.
Enumerăm câteva feluri de utilizare a uleiului de cocos:
1. Uleiul de cocos pentru gătit:
Uleiul de cocos este foarte bun pentru gătit deoarece compoziția lui rămâne neschimbată la temperaturi ridicate. Nu produce efectele nocive pe care le produc alte uleiuri de gătit. Este recomandat și pentru sosuri, salate. Aroma nu este predominantă, puteți obține ușor un gust exotic.
2. Perfect pentru cei ce urmează o dietă vegană sau paleo:
Uleiul de cocos este un ingredient principal în majoritatea rețetelor pentru cei care ține sau urmează să țină o dietă sau un regim normal.
3. Inhibator de apetit fără stimulanți:
Ia o linguriță de ulei de cocos înainte de mese pentru a te simți mai sătul. Explicația stă în modul în care sunt metabolizate grăsimile în corp. Știința a arătat că datorită ketonelor (care sunt produse atunci când consumi ulei de cocos) apar efectele de reducere a apetitului.
4. Ajută la echilibrarea hormonilor și stimulează funcțiunea creierului:
Uleiul de cocos este o grăsime hrănitoare pentru suprarenale și tiroidă îmbogățind nutritiv nivelul hormonilor. Studiile arată că uleiul de cocos are efecte puternice asupra sănătății creierului. S-a demonstrat că este foarte util în tratarea și prevenirea afecțiunii Alzheimerului.
5. Echilibrează nivelul de zahăr în sânge:
Uleiul de cocos se eliberează pe parcursul a mai multor ore în corp, furnizând o sursă de energie solidă care menține nivelul zahărului în sânge.Scapi de fluctuațiile de zahăr în sânge odată ce incluzi aceste grăsimi sănătoase în viața de zi cu zi.
6. Vindecă durerile asociate cu răceala, calmează durerile de gât:
Compușii antivirali din uleiul de cocos ajută la vindecarea mai rapidă a răcelilor și reduce durerile. Topește o lingură de ulei de cocos în apă caldă cu lămâie pentru calmarea gâtului iritat. Efectele pot varia de la persoană la persoană.
7. Tratează Candida:
Candida Albicans este o drojdie și un parazit care se hrănește cu energia din corp. Acidul lauric din uleiul de cocos omoară candida.
8. Uleiul de cocos ajută la digestie și ajută la tratarea ulcerului:
Uleiul de cocos consumat la o masă ajută digestia pentru că acționează ca un lubrifiant pentru tractul digestiv permitând alimentelor digerate să treacă prin el cu o mai mare ușurință. Reface pereții intestinali și are un efect mucilaginos ajutând la tranzitul intestinal.
9. Tratează în mod natural iritația scutecului:
Chiar dacă folosești șervețelele făcute acasă, celor mici e posibil să le apară iritații de la scutec, iar uleiul de cocos calmează și tratează eficient disconfortul micuțului tău.
10. Mătreață:
Incearcă să folosești un tratament pentru pielea capului pe baz de ulei de cocos și rozmarin pentru tratarea mătreții, se masează pielea capului cu amestecul de uleiuri și se lasă peste noapte. Se spală părul ca de obicei și se repetă până când problema dispare.
11. Demachiant:
Uleiul de cocos este un demachiant foarte eficient, curăță într-o clipită și cel mai rezistent rimel, lăsându-ți pielea hidratată și curată.
12.Vergeturi:
Tratează vergeturile cu ulei de cocos când ai porii deschiși, după baie sau duș. Poți aplica ulei de cocos și pe abdomen pentru a preveni apariția vergeturilor în timpul sarcinii.
13. Masaj perineal în timpul sarcinii:
Cam cu o lună înainte de naștere, masează perineul cu ulei de cocos pentru prevenirea rupturilor sau pentru evitarea epiziotomiei.
La noi, uleiul de cocos,le gasiti in mai multe ambalaje si anume:
la 1 kg- in gealata
la 500g -in galeata
la 1kg -in punga
la 18kg -in cutie
Pentru mai multe informatii referitoare la produsele noastre, va rugam sa vizitati pagina noastra de Web - www.naturallhome.ro