Bicarbonat de sodiu alimentar 500g

  • Bicarbonat de sodiu alimentar 500g
  • 6,50Lei

 (3 opinii)
  • Producător: Humanity
  • Cod produs: 1600
  • Disponibilitate:
    Stoc suficient
Greutate
Bicarbonat de sodiu alimentar 500g
500 g
Bicarbonat de sodiu alimentar 1000g
1000 g
- +

Bicarbonat de sodiu alimentar 500g

100% Bicarbonat de sodiu alimentar.

Bicarbonatul de sodiu alimentar este un ingredient versatil și indispensabil în bucătărie, fiind folosit într-o varietate de preparate culinare și având numeroase beneficii pentru sănătate. Este un compus alb cristalin, cu o structură fină și o reacție efervescentă atunci când este combinat cu un acid.

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietățile sale de frământare și de extindere a volumului în procesul de coacere. Este utilizat adesea în rețete de prăjituri, pâine, biscuiți, clătite și alte produse de patiserie pentru a le conferi un aspect pufos și o textură moale. Datorită capacității sale de a interacționa cu substanțele acide din aluat, bicarbonatul de sodiu ajută la creșterea aluatului.

Pe lângă utilizarea sa în bucătărie, bicarbonatul de sodiu alimentar are și alte aplicații utile în gospodărie și în îngrijirea personală. Poate fi folosit pentru a curăța suprafețe, obiecte sau vase, datorită proprietăților sale abrazive blânde. De asemenea, poate fi adăugat în apa de baie pentru a calma și relaxa pielea, sau poate fi folosit ca deodorant natural datorită capacității sale de a neutraliza mirosurile neplăcute.

Bicarbonatul de sodiu alimentar este un produs non-toxic și sigur pentru consumul uman. Cu toate acestea, este important să fie utilizat cu măsură și în conformitate cu indicațiile specifice pentru fiecare rețetă sau utilizare. De asemenea, este recomandat să fie depozitat într-un loc uscat, ferit de umiditate și de căldură excesivă, pentru a-i menține proprietățile și calitatea.

În concluzie, bicarbonatul de sodiu alimentar este un ingredient versatil și indispensabil în bucătărie, folosit pentru a îmbunătăți rezultatele de coacere și pentru a oferi o gamă largă de beneficii în gospodărie și îngrijire personală. Fiind accesibil și ușor de utilizat, bicarbonatul de sodiu alimentar este un must-have în fiecare cămin.

Recapitulare:

- este o pudră fină, albă, este biodegradabil, netoxic și nepoluant
- este un foarte bun antiacid, neutralizând acizii
- abraziv blând, ca urmare a structurii sale cristaline
- neutralizează microbii, îndepartând mirosurile neplăcute
- îndepărtează murdăria
- dedurizează apa
- este un bun afânator alimentar, folosit în cofetărie şi patiserie
- are proprietăți terapeutice şi cosmetice

Număr CAS: 144-55-8

Formulă chimică: NaHCO3

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Etichete: bicarbonat de sodiu alimentar, bicarbonat de sodiu, alimentar, 500g

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
6,50Lei