Ulei de ricin, presat la rece, 100ml

  • 6,50Lei

 (2 opinii)
  • Producător: Humanity
  • Cod produs: 1322
  • Disponibilitate: 72
- +

Ulei de ricin, presat la rece

Ambalaj : 100ml

Uleiul de ricin este obţinut prin presarea seminţelor crude ale plantei de ricin, plantă ornamentală (RICINUS COMMUNIS) care creşte în zonele cu climat temperat şi în zone tropicale.
Este unul dintre cele mai vâscoase uleiuri vegetale, este bogat în acizi graşi nesaturaţi, are proprietăţi antiinflamatorii şi este puternic antioxidant.
Uleiul de ricin este des întâlnit în cosmetică, fiind foarte apreciat pentru proprietăţile lui preţioase. Se foloseşte la prepararea săpunurilor, a rujurilor sau a luciurilor de buze, la prepararea uleiurilor de masaj, a măştilor de păr, a fardurilor, a mascarei sau la prepararea de loţiuni demachiante.
Întrebuinţări ale ULEIULUI DE RICIN :
·          Ten şi piele - uleiul de ricin conține acid ricinoleic, care are efect antiinflamator şi antibacterian, deci poate fi aplicat pur pe zonele cu tăieturi minore, cu arsuri solare, pentru estomparea petelor pigmentare sau pentru vergeturi. În acelaşi timp, previne apariţia eczemelor sau a acneii.
 ·          Un alt avantaj este că uleiul de ricin este un emolient natural care stimulează productia de colagen si elastină care contribuie la hidratarea şi menţinerea umidităţii pielii. Absorbţia pe piele este lentă, cu senzaţie grasă. Aplicat în mod regulat, uleiul de ricin poate fi eficient în diminuarea cearcănelor de sub ochi .
Cu alte cuvinte, are un rol important în repararea şi înţinerirea pielii, în tratarea ridurilor şi contribuie la menţinerea aspectului neted al pielii.
·         Păr sănătos – datorită proprietăţilor enumerate anterior, uleiul de ricin este folosit şi pentru fortifierea, regenerarea şi îngrijirea părului. Utilizat împreună cu uleiuri esenţiale, se poate folosi ca mască pentru păr despicat sau uscat, sau chiar în preparate antimătreaţă. În plus, masajul scalpului cu ulei de ricin contribuie la creșterea părului, care va fi mai sănătos, mai moale, stralucitor si mai des.

·        Gene, sprâncene şi unghii – Având în vedere proprietăţile nutritive şi hidratante, uleiul de ricin se foloseşte cu succes pentru alungirea genelor, pentru îndesarea sprâncenelor, dar şi pentru îngrijirea unghiilor. Se aplică pe gene/ sprâncene în fiecare seară înainte de culcare, iar a doua zi de dimineaţă se spală cu grijă faţa. După circa o lună, ar trebui să apară rezultate remarcabile. Trecute des cu vederea, unghiile şi cuticulele au nevoie de hidratare periodică, prin urmare, uleiul de ricin este ideal de aplicat şi de masat după fiecare manichiură/ pedichiură ori ,ocazional, se pot face băi pentru unghii, astfel obţinându-se o hidratare mai intensă.


Produs cosmetic pentru uz exern.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha

Etichete: Ulei de ricin, ulei presat la rece, ulei, presat la rece, ricin, ulei cosmetic, ulei vegetal, uleiuri vegetale

Produse asemănătoare

Cumpărate frecvent împreună...