Clorura de magneziu 200g

  • Clorura de magneziu 200g
  • 10,00Lei

 (1 opinii)
  • Producător: Humanity
  • Cod produs: 1083
  • Disponibilitate: 23
- +

Clorura de magneziu 200g 

Clorura de magneziu este un supliment nutritiv cu numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe. Acest compus este extrem de util și benefic pentru persoanele de toate vârstele, având doar câteva contraindicații.

Clorura de magneziu (MgCl2) este un compus format din acid clorhidric și magneziu, folosit atât în industrie, cât și în scopuri medicinale.

Clorura de magneziu este extras din apa mării si are un grad de puritate farmaceutica ridicata. Oceanul rămâne o sursa principala de magneziu și alte minerale, dar pentru cei ce nu au acces la plajă, uleiul de magneziu absorbit prin piele poate fi modul cel mai ușor și eficient de a creste nivelul acestuia in corp. Există studii recente care arată că un nivel adecvat de magneziu în corp poate face practic orice, de la reducerea stresului până la îmbunatățirea somnului și chiar eliminarea grețurilor de dimineață.

Fiecare celula din corp are nevoie de magneziu într-o formă sau alta, acesta fiind vital pentru oase, dinți, mușchi, sănătatea articulațiilor precum și pentru un somn optim și reducerea stresului.

Clorură de magneziu prezintă următoarele beneficii:

Este un excelent purificator al sângelui, ajutându-vă să reglați nivelul pH-ului din organism.

Echilibrarea sistemului nervos

Este excelentă pentru persoanele ce depun efort fizic intens, deoarece previne leziunile musculare, crampele și oboseala.

Ajută la funcționarea optimă a sistemului cardiovascular

Ajută la dizolvarea colesterolului rău

Este un puternic remediu antistres, ce vă ajută în lupta cu depresia, amețelile și oboseala.

Previne formarea hemoroizilor, îmbunătățind sănătatea intestinelor și ajutându-vă să scăpați de colici, constipație și alte probleme de acest gen.

Previne problemele prostatei.

Întărește sistemul imunitar, previne răceala, infecțiile și formarea mucusului.

Previne formarea pietrelor la rinichi

Și altele

Contraindicații ale clorurii de magneziu:

Este bine de știut că, deși oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, clorura de magneziu nu este recomandată în anumite situații. Acest lucru înseamnă că persoanele menționate mai jos ar trebui să consulte medicul înainte de a o consuma:

Nu este recomandată persoanelor care suferă de diaree, deoarece are efect laxativ.

Nu ar trebui administrată persoanelor cu probleme renale, mai ales celor care suferă de insuficiență renală.

Este contraindicată persoanelor care suferă de colită ulceroasă, pentru că accentuează diarea.

Diminuează efectul antibioticelor. Consumați-o cu 3-4 ore înainte de administrarea antibioticelor, pentru a nu împiedica acțiunea acestora

Cum se prepară clorura de magneziu:

Aveți nevoie de: -1 litru de apă

                          - 30 de grame de clorură de magneziu cristalizată

                          - 1 lingură de lemn.

Pași de urmat: Fierbeți un litru de apă și lăsați-o să se răcească. Turnați apa într-un borcan de sticlă și dizolvați în aceasta 30 de grame de clorură de magneziu cristalizată. Amestecați cu o lingură de lemn, închideți borcanul ermetic și păstrați-l într-un loc uscat.

Doza recomandatăÎn general, doza recomandată este între una și două linguri de clorură de magneziu pe zi; de regulă chiar și o jumătate de lingură își face efectul la persoanele de peste 35 de ani.

Cum se prepară uleiul de magneziu pentru uz extern

Iata o rețetă de ulei de magneziu făcut acasă, care merita încercată:

Îngrediente necesare: – 1/2 cană fulgi de clorura de magneziu

                                      – 1/2 cană apă (apă distilata)

                                      – un borcan de sticla sau o cana gradata de sticla

                                      – o sticla cu atomizor (poate fi si de plastic)

Ce trebuie sa faceți:

Fierbeți apa distilata. Este important sa folosiți apa distilata pentru a prelungi termenul de valabilitate a amestecului. Adăugați fulgii de clorura de magneziu in borcanul /cana gradata de sticla și turnați apa fierbinte.

Amestecați pana la dizolvarea completa. Lăsați sa se răcorească și puneți în sticlă cu atomizor. Poate fi depozitat la temperatura camerei cel putin șase luni. Poate fi păstrat in baie și folosit zilnic.

Mod de utilizareSe pulverizează pe brațe, picioare și stomac zilnic. Se aplica circa 10-20 de pufuri pe zi. Poate da o senzație de furnicătură pe piele la început, ceea ce este normal. Senzația va dispare după câteva aplicări, sau se poate dilua cu mai multa apă dacă vi se pare că e prea concentrată soluția.

Se poate lăsa pe piele sau se poate spăla după 20-30 minute. Se poate folosi de regula după dus și se poate hidrata pielea cu ulei de cocos sau alte uleiuri cosmetice.

Sursă dozadesanatate.ro, viataverdeviu.ro

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Clorura de magneziu, magneziu, beneficii, sanatate

Produse asemănătoare