Benzoat de sodiu 100g

  • Benzoat de sodiu 100g
  • 3,82Lei

 (0 opinii)
- +

Benzoat de sodiu 100g 

Conservant

INCI : Sodium benzoate. 

Benzoatul de sodiu– E 211 – este o sare neutră din punct de vedere chimic, solubil în apă, folosită pe post de conservant în industria alimentară și cosmetică.

Benzoatul de sodiu este admis de institutiile de certificare bio în cosmetice.

Benzoatul de sodiu este un conservant folosit pe scară largă pentru a impiedica apariția bacteriilor și a mucegaiurilor (drojdiilor).

Ca și conservant se folosește în medii acide și slab acide (pH de maxim 5), la un pH alcalin este inactive, ineficient

Dozaj in produse cosmetice - 0,5 – 2,5%
-cel mult 2,5 % în sampon, gel de dus ..
- cel mult 1,7 % în produsele destinate igienei orale
- cel mult 0,5 % în creme, lotiuni

Dozaj in produse alimentare (murături) 15 g benzoate de sodiu pentru 10l de zeamă pentru murături. Conservantul se dizolvă in apă fierbinte înainte de adaugarea acestuia la zeamă, iar subsatanta dizolvată se toarnă în zeamă răcită.

Atentie În combinație cu acidul ascorbic (vitamina C), benzoatul de sodiu se poate transforma în benzen, un compus recunoscut a fi cancerigen.



Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: conservant, benzoat de sodiu

Produse asemănătoare