Acid Citric alimentar 500g

  • 12,50Lei

 (2 opinii)
  • Producător: Humanity
  • Cod produs: 1605 - 500g
  • Disponibilitate: 18
- +

Acid Citric alimentar 500g

Acidul citric este un produs natural component al celulelor vii. Acidul citric se regăsește în formă naturală în sucul plantelor citrice dar de obicei se  prepară bio-tehnologic.

Acest procedeu constă în cultivarea mucegaiului „Aspergillus niger” pe medii cu glucoză în prezența ionului bivalent de Fe2+. A fost descoperit deja în secolul al VIII-lea, dar a fost produs prima oară în 1784 de Carl Wilhelm Scheele, un chimist suedez, care a izolat acidul citric din sucul de lămâie.

Acidul citric este adesea folosit ca aditiv la produsele alimentare, în principal ca antioxidant (de fapt îmbunătățeşte efectul altor antioxidanți), agent de reglare al acidității, un agent de aromatizare (acru). Este cunoscut și sub numele de E330. Întârzie efectul modificării culorii  fructelor.
Acidul citric se poate utiliza pentru îndepărtarea calcarului, fiind chiar mai eficient decât oțetul. Se poate utiliza pe toate suprafețele (metal, faianță, plastic, etc) potrivit și pentru detartrare.

Se poate utiliza pentru detartrarea cafetierelor și a mașinilor de spălat, care după utilizare nu au un miros neplăcut, acru de oțet. Acidul citric este solubil în apă, se pot prepara soluții adecvate pentru albire și pentru îndepărtarea petelor. Curățarea cu acid citric este una dintre soluțiile cele mai ecologice pentru detartrare.

Compoziție: 100% acid citric - calitate alimentară.

Utilizare: Fiind solubilă în apă ,soluția apoasă se poate utiliza pentru îndepărtarea petelor, detartrare, decalcifiere și albire. În funcție de amploarea depunerilor de calcar, se dizolvă o cantitate potrivită de acid citric și se șterge suprafața cu un burete.

Pentru curățarea tigăilor, chiuvetelor, toaletelor și căzilor de baie se pune acid citric și detergentul de vase ECO cu oțet pe un burete umed cu care se freacă suprafața care trebuie curățată. Acidul citric va îndepărta depunerile de calcar, iar detergentul de vase ECO cu oțet îndepărtează grăsimile.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Acid citric, înălbitor, ecologic, detartrant, degresant, indepartat pete, alimentar, alimentara

Produse asemănătoare