Acid ascorbic 250 g

  • Stoc Epuizat
    Acid ascorbic 250g
  • 22,00Lei

 (2 opinii)
  • Producător: Humanity
  • Cod produs: 1512-250g
  • Disponibilitate: Stoc Epuizat

Acidul ascorbic 250g

Compoziție: 99,91% acid ascorbic tip L (vitamina C).
Acidul ascorbic este de fapt denumirea chimică a vitaminei C (E 300), astfel are același efecte benefice. Vitamina C este o vitamină esențială pentru organism. Este recomandat consumul zilnic în cantitate de 1-3 g (1000-3000 mg), nu este posibilă o supradozare deoarece cantitatea în exces este eliminată în mod natural prin urină.
Acidul ascorbic poate fi de asemenea utilizat pentru gătit și copt (coacere pâinii) sau ca și materie primă pentru produsele cosmetice (îndepărtarea vopselelor de păr).
Acidul ascorbic este un acid organic cu proprietăți antioxidante. Apare sub forma unei pudre sau unor cristale albe spre galben deschis. Este solubil în apă. Acidului ascorbic L este cunoscut sub numele comun de vitamina C.
Istorie: În 1937 premiul Nobel pentru Chimie a fost decernat lui Walter Haworth pentru munca sa în determinarea structurii acidului ascorbic (împărțit cu Paul Karrer, care a primit premiul său pentru munca depusă în domeniul vitaminelor), iar premiul pentru Fiziologie și Medicină , din același an a fost acordat lui Albert Szent-Györgyi, pentru studiile sale în privința funcțiilor biologice ale L-acidului ascorbic. (sursă wikipedia)

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Acid ascorbic, vitamina C, E300.

Produse asemănătoare

Cumpărate frecvent împreună...

Bicarbonat de sodiu alimentar 1000g
Ulei de Cocos fracționat 100 ml
Sodă de spălat 2kg
Acid Citric alimentar 500g