Acid ascorbic 250 g

  • Acid ascorbic 250 g
  • 22,00Lei

 (0 opinii)
  • Producător: Humanity
  • Cod produs: 1512-250g
  • Disponibilitate: 5
- +

Acidul ascorbic 250g

Ingredient: 99,91% acid ascorbic tip L (vitamina C).

Acidul ascorbic este de fapt denumirea chimică a vitaminei C (E 300), astfel are același efecte benefice. Vitamina C este o vitamină esențială pentru organism. Este recomandat consumul zilnic în cantitate de 1-3 g (1000-3000 mg) nu este posibilă o supra dozare deoarece este eliminat în mod natural prin urină cantitatea în exces.

Acidul ascorbic poate fi de asemenea utilizat pentru gătit și copt (coacere pâinii) sau ca și materie primă pentru produsele cosmetice (îndepărtarea vopselelor de păr).

Acidul ascorbic este un acid organic cu proprietăți antioxidante. Apare sub forma unei pudre sau unor cristale albe spre galben deschis. Este solubil în apă. Acidului ascorbic L este cunoscut sub numele comun de vitamina C.

Istorie: În 1937,Premiul Nobel pentru Chimie fost decernat lui Walter Haworth pentru munca sa în determinarea structurii acidului ascorbic (împărțit cu Paul Karrer, care a primit premiul său pentru munca depusă în domeniul vitaminelor ), iar premiul pentru Fiziologie și Medicina , din același an, a fost acordat lui Albet Szent-Györgyi  pentru studiile sale în privința funcțiilor biologice ale L-acidului ascorbic. (sursa wikipedia)

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Acid ascorbic, acid ascorbic, vitamina C,

Produse asemănătoare