Extract CO2 de GROMWELL, colorant natural 5g

 • Stoc Epuizat
  Extract CO2 de GROMWELL, colorant natural 5g
 • Extract CO2 de GROMWELL, colorant natural 5g
 • 23,00Lei

 (0 opinii)
 • Producător: Natur all Home
 • Cod produs: FL011
 • Disponibilitate:
  Stoc epuizat
Greutate
Extract CO2 de GROMWELL, colorant natural 5g
5g
Extract CO2 de GROMWELL, colorant natural 10gr
10g
Extract CO2 de GROMWELL, colorant natural 30g
30g

Extract CO2 de Gromwell

Extract din rădăcină de Lithospermum Erythrorhizon, plantă utilizată în medicina chineză tradițională pentru rolul său cicatrizant și antibacterian și în Japonia, în trecut, pentru superbul colorant shikonin utilizat pentru vopsirea veșmintelor imperiale. Colorează preparatele cosmetice în frumoase nuanțe de roz, oranj, roșu sau albastru magenta.

Lithospermum Erythrorhizon este o plantă perenă răspândită în prezent cu preponderență în China, Japonia și Coreea, unde este folosită de secole pentru proprietățile sale antiinflamatoare, cicatrizante și antioxidante, dar și pe post de colorant natural roșu-purpuriu pentru vopsirea textilelor.
INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil and Lithospermum Erythrorhizon (Gromwell) Root Extract
Extractul este obținut prin extracție CO2 din rădăcină de Lithospermum Erythrorhizon și standardizare prin adaos de ulei organic de jojoba. Este fluid la temperatura camerei și are un miros specific.
Printre constituenții extractului CO2 de Gromwell se numără:shikonin, acetylshikonin, deoxyshikonin, isobuyrylshikonin, isovalerylshikonin, a-methylbutyrylshikonin B-hydroxyisovalerylshikonin și B,B-dimethylacrylshikonin. Acești compuși dau culoarea roșie extractului.
Utilizări:

 • creme, loțiuni (1 picătura la 100gr de preparat alb conferă un roz plăcut, discret, 2 picături la 100gr dau preparatului o culoare roz intensă).
 • produse anhidre, balsamuri de buze
 • săruri de baie, scruburi
 • geluri de duș realizate din tenside
 • săpunuri (culoarea poate varia, în funcție de culoarea uleiurilor și unturilor folosite și de pH)

Culoarea preparatului în care este inclus extractul poate varia, în funcție de culoarea uleiurilor și unturilor folosite și pH-ul final al preparatului.
În emulsiile perfect albe, în funcție de concentrația folosită, se pot obține culori reci, de la roz pal până la roz intens.
În emulsiile și produsele anhidre cu tentă gălbuie, în funcție de concentrația folosită, se pot obține culori calde, de la roz somon până la roșu-oranj intens.
În săpunuri, în funcție de pH-ul săpunului și de culoarea pastei de săpun, culoarea poate varia între albastru-magenta și maroniu.

Recomandări: extractul se adaugă în preparatul final treptat, picătură cu picătură, amestecând bine după fiecare. Extractul este foarte concentrat și poate păta pielea.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: extract, CO2, natural, gromwell, colorant, FL012

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
23,00Lei