Apă medicinală MIRA - 0,7 l

  • Apă medicinală MIRA -  0,7 l
  • 10,50Lei

 (0 opinii)
  • Producător: Medaqua
  • Cod produs: 1718
  • Disponibilitate:
    Stoc suficient
- +

Apă medicinală MIRA -  0,7 l

10 buc/bax

Apa minerală cu sare Glauber MIRA
Natura apei minerale medicinale


Prinipala componentă a apei minerale este sulfatul de sodiu (sarea Glauber), dar mai conţine şi sare naturală şi sulfat de magneziu (sare amară).


Domeniul de utilizare
Apa minerală medicinală cu sare Glauber, are un efect uşor laxativ şi de curăţare a intestinelor, datorită conţinutului redus de sare amară. Apa minerală, curgând prin intestine, dizolvă mucoasa din exudatul inflamat, eliminând bacteriile şi produşii lor de degradare, prin eliminarea fecalelor. Apa minerală are şi proprietatea de a ajuta la golirea fierii. Datorită proprietăţii sării Glauber de a contracta vezica biliară, aceasta se goleşte, prevenind formarea calculilor biliari şi creşterea secreţiei biliare, rezultatul fiind umplerea rapidă a vezicii biliare cu bilă,reducerea riscului de inflamaţie şi de formare a calculilor biliari.(Formarea calculilor biliari-piatră la fiere- este o consecinţă a îngroşării vezicii biliare. Acest lucru se produce atunci când vezica biliară nu se contractă câteva ore în şir, nu se goleşte bila îngroşată şi colesterolul atinge o concentraţie mare, ceea ce duce la dezvoltarea calculilor biliari. După golirea bilei, din ficat ajunge lichid proapăt, a cărei concentraţie de colesterol este departe de densitatea necesară pentru precipitare, se îngroaşă din nou, crescând riscul de formare a calcululior. Aceste riscuri pot fi eliminate prin consumul regulat de apă minerală medicinală Mira). Prin urmare, utilizarea apei minerale inhibă formarea calculilor biliari şi a dezvoltării colecistitei.
Efectul apei minerale medicinale cu sare Glauber Mira, asupra metabolsmului, este cunoscut de mult timp, datorită cercetărilor profesorului Halmy László şi al colegului său, medicul principal Kovács Ferenc şi al ultimelor rezultate obţinute de ei: Pacienți obezi au fost tratate cu un regim alimentar cu un conţinut de 1000-1500 de calorii, la care s-a adăgat zilnic un consum de 3x2 dl de apă minerală Mira, iar grupul de control a ţinut doar regim. După patru săptămâni, s-a constatat că persoanele din grupul ţintă au slăbit considerabil mai mult, decât cele din grupul de control şi, de asemenea, le-a scăzut mult şi colesterolul(a scăzut nivelul de LDL al colesterolului, care produce riscul aterosclerozei şi a scăzut concentraţia de trigliceride) s-a îmbunătăţit capacitatea organismului de prelucrare a carbohidraţilor(s-a redus zahărul din sânge).
Din cele amintite mai sus, se poate afirma că apa minerală medicinală Mira se poate folosi ca supliment în curele de slăbire, având ca efect nu numai reducerea greutăţii, ci şi efectele secundare ale îngrăşării, adică diabetul şi nivelul ridicat al grăsimilor din sânge.


Mod de administrare
Pentru tratarea vezicii biliare şi a bolilor derivate, este recomandat consumul zilnic de 2-3dl, de 1-2 ori/zi, în cazul bolilor cronice, tratatmentul se recomandă pentru o perioadă de 4-6 săptămâni.
Pentru tratarea enteritelor, se recomandă 1-2dl, de două ori pe zi. Apa minerală medicinală trebuie băută pe stomacul gol.
În curele de slăbire, apa minerală se consumă ca supliment, de 3x2dl zilnic, după mesele principale. În cazul persoanelor care suferă de diabet, colesterol mare sau hepatită(virală sau toxică), se recomandă consumul a 2-3dl zilnic.

 

Ingrediente (mg/l ):
Sodiu (Na⁺) - 4430
Calciu (Ca⁺) - 176
Magneziu (Mg⁺) - 420
Clorid (Cl-) - 2100
Sulfat (SO4-) - 7500
Carbohidrogen (HCO3-) - 1400


Contraindicaţii
Nu se recomandă consumul apei minerale medicinale în cazul bolilor cu pierdere semnificativă de lichide: gastroenterită acută, lipsa de acid, ulcere gastrice şi intestinale, insuficienţă cardiacă, diaree, vărsături.


Scurt istoric
Apa minerală medicinală Mira, a fost descoprită în anul 1920, in Ungaria lângă localitatea Jászkarajenő, găsite în timpul cercetărilor, apoi, la scurt timp, a început exploatarea acestei ape. Pânza de apă minerală are o întindere destul de mică, izvoarele fiind la 2-4m adâncime, unde descompun pirita în acid sulfuric, şi intră în reacţie cu feldspatul şi dolomita. La începuturile îmbutelierii, apa minerală mai slabă, extrasă de la 3m a fost comercializată sub denumirea de apă amară ( apă amară Mira, Mira Baby), iar cea extrasă din fântânile cu adâncimea de 4m, era cunoscută sub numele de apă minerală cu sare Glauber (apă minerală Mira cu sare Glauber). Mai târziu, s-a descoperit că toate trei sortimentele de apă minerală conţin sulfat de sodiu (sare Glauber), diferenţe fiind doar în gradul de dizolvare a substanţelor. 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: apă, medicinală, mira, -, , 0, 7, l

Îți mai recomandăm și

Cumpărate frecvent împreună...

Pret:
10,50Lei