Acid Citric alimentar 500g

  • 11,00Lei

 (1 opinii)
  • Producător: Humanity
  • Cod produs: 1605
  • Disponibilitate: 22
- +

Acidul citric este un produs natural componentă ale celulelor vii. Acidul citric se regăsește în formă naturală în sucul plantelor citrice dar de obicei se  prepară bio –tehnologic. Acest procedeu constă în cultivarea mucegaiului „Aspergillus niger” pe medii cu glucoză în prezența ionului bivalent de Fe2+. A fost descoperit deja în secolul VIII dar a fost produs prima oară în 1784 de Carl Wilhelm Scheele un chimist suedez, care a izolat din suc de lămâie.

Acidul citric este adesea folosit ca aditiv la produsele alimentare, în principal antioxidant (defapt înbunățeșește efectul altor antioxidanți), agent de reglare al acidității, un agent de aromatizare (acru). Este cunoscut și sub numele de E330. Întârzie efectul de modificări de culoare a fructelor.

Acidul citric se poate utiliza pentru îndepărtarea calcarului fiind chiar mai eficient decât oțetul. Se poate utiliza pe toate suprafețele (metal, faianță, plastic, etc) potrivit și pentru detartrare. Se poate utiliza pentru detartrarea cafetierelor și a mașinilor de spălat care după utilizare nu au un miros neplăcut, acru de oțet. Acidul citric este solubil în apă, se pot prepara soluții adecvate pentru albire și pentru îndepărtarea petelor. Curățarea cu acid citric este unul dintre soluțile cele mai ecologice pentru detartrare.

Ingrediente: 100% acid citric - calitate alimentară.

Utilizare: Fiind solubilă în apă soluție apoasă se poate utiliza pentru îndepărtarea petelor, detartrare/decalcifiere și albire. În funcție de amploarea depunerilor de calcar se dizolvă o cantitate potrivită de acid citric și se șterge suprafața cu un burete.

Pentru curățarea tigăilor, chiuvetelor, toaletelor și căzilor de baie se pune acid citric și detergen de vase ECO cu oțet pe un burete umed cu care se frecă suprafeța care trebuie curățată. Acidul citric va îndepărta depunerile de calcar iar detergentul de vase ECO cu oțet îndepărtează grăsimile.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: Acid citric, înălbitor, ecologic, detartrant, degresant, pete, alimentar,

Produse asemănătoare